Skip to main content
Blog

5 Do’s en Don’ts om jouw videomarketing te verbeteren

By 1 mei 2020juli 1st, 2020No Comments

Do: Ondertiteling

Tegenwoordig zijn er veel mensen die video’s kijken zonder geluid. Ze zitten bijvoorbeeld in de trein of s’avond’s in bed op hun telefoon. Wanneer je geen ondertiteling plaatst in je video’s mist deze doelgroep de boodschap in de video en zullen ze deze niet verder kijken. Door simpelweg ondertiteling toe te voegen is het verhaal in je video voor iedereen goed te volgen met of zonder geluid. Daarnaast is het zelfs zo dat wanneer je een tekst leest en hoort deze nog beter blijft hangen. Nog een extra reden dus om met ondertiteling aan de slag te gaan.

Don’t: Instarten met logo’s

Het is belangrijk om aan het begin direct tot de kern van de video te komen zodat mensen blijven kijken. Wanneer je eerst start met een bedrijfslogo en een langzame introductie zal een groot deel van je kijkers al zijn afgehaakt voordat je video echt is begonnen. Beter is het om aan het begin van een video al kort op te sommen wat de kijker kan verwachten. Op die manier is de kijker geprikkeld en is de kans groter dat hij of zij blijft kijken.

Do: Kies het juiste formaat

Elk platform en medium heeft zijn eigen mogelijkheden en formaat als het op video aankomt. Maak daar slim gebruik van. Stories op Instagram en Facebook zijn bijvoorbeeld verticaal. Zorg dan dat ook je video content hierop is afgestemd. Veodi is gespecialiseerd in het creëren van platform specifieke content en we helpen je graag bij het zoveel mogelijk benutten van de mogelijkheden op de verschillende platformen. Bekijk onze social-video pagina voor inspiratie!

Don’t: Video’s delen met een link

Wanneer je een video op bijvoorbeeld Facebook deelt, zorg dan dat je deze direct upload naar het Facebook platform. Wanneer je een link plakt van de video die op een ander platform staat zoals bijvoorbeeld YouTube, dan zal deze minder goed zichtbaar zijn op de tijdslijn van Facebook. Facebook wil namelijk zijn eigen content eerst promoten en zal daarom video’s van andere platforms minder vaak weergeven.

Een tweede reden waarom direct uploaden beter werkt sluit aan bij de vorige reden. Dat is omdat mensen direct kunnen liken en reageren op je post. Dit doen ze tijdens of na het kijken van het filmpje. Terwijl als ze naar een ander platform gestuurd worden ze snel afgeleid zijn en ze je post zo weer vergeten. Dat is natuurlijk zonde, vooral omdat likes en comments erg belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat nog meer mensen je post te zien krijgen.

Do: denk na over je doelgroep

Je hebt een geweldige video die helemaal naar wens is en klaar voor het grote publiek.  Dan begint misschien wel een net zo belangrijk onderdeel van je videomarketing; je moet zorgen dat de juiste mensen de video te zien krijgen. Het is daarom belangrijk dat je al voordat je de video gaat opnemen hier over nadenkt. Je moet bepalen op welk platform je de video wil delen, wil je de video ook gesponsord weer laten geven? Het zijn de antwoorden op deze vragen die je helpen bepalen hoe hoelang je video moet duren en welk formaat deze moet hebben. Veodi denkt graag met je mee!