De uitdaging

De klantenservice bij vandebron kreeg vaak dezelfde soort vragen. Deze veel gestelde vragen werden tot dan toe alleen telefonisch of over de mail beantwoord worden. Dit is erg arbeidsintensief en niet erg praktisch. Hiervoor zocht vandebron een oplossing in de vorm van een video reeks.

De oplossing

Deze oplossing kwam er in de vorm van een reeks explainer video’s geproduceerd in de studio van Veodi. De presentator staat voor een grijze dropdown zodat de focus echt op het verhaal ligt. Dat verhaal hebben we vervolgens kracht bijgezet met verduidelijkende animaties die we over het videobeeld heen hebben gelegd.

Het resultaat

Uiteindelijk hebben we 10 verschillende explainer video's gemaakt met Van de Bron. Naast de standaard video's hebben we deze ook opgeleverd in het instagram story formaat zodat ook mobiele kijkers de video's goed kunnen volgen. Bij elkaar zijn deze video's inmiddels meer dan 20 duizend keer bekeken. Dat heeft dus een hele hoop mail en telefoon verkeer bij de klantenservice van vandebron bespaard.

Ook aan de slag met video content?

Neem contact op met Maxim Bouten of laat je gegevens achter. Dan bellen we je zo snel mogelijk terug!